Friday, December 2, 2011

First time aku p imigresen kat putrajaya



Salam...crita nie dah lama dah...tp xdak lah lama sangat pun..hari selasa lepas...hehe..belum berhabuk lg crita aku nie..aku cuma nak bercerita tentang pengalaman aku semasa aku pegi bahagian Imigresen, Putrajaya

kenapa aku pegi imigresen? Bukan aku nak berhijrah ke luar negara, sebabnya aku nak renew Pasport pekerja kedai dobi : Mr Dhobi aku tuh..dah tamat dah...mula-mula pegi imigresen kat PKNS, shah alam, derang suroh pegi ke putrajaya untuk dapatkan surat kelulusan bg kat kedutaan...pagilah kami di sana

Bila sampai di putrajaya, tibalah aku@kami di Bangunan Imigresen yang tersergam indah...fuyooo!! besar dan tinggi...hehe...xdelah teruja sgt pun...mcm2 orang dari oversea aku tgk...hehe...naek lah lif ke ruang pertanyaan...Wow!! ramai sungguh org nak bertanya...siap buat dalam dewam yang besar dan beratur panjang..boleh tahan jgk kaki aku nak berdiri dgn nak tampung BB dalam perot lagi...

Sampai kat dalam, tanya dan tanya...xbole nak dapat surat,,,HAmpehhh!!! nak wat pasport pun clash dgn 6P pemutihanan tue...geram aku..hampir 2jam kot dlm dewan tue..nak cari makan, cafe...xnampak langsung batang bumbungnye...berlapar lah kami...last sekali...crita punye crita, smbil menunggu somi aku menguruskan hal-hal yang berkaitan, aku buat homework : soduku...

Macam2 aku dengar keluhan org ramai tentang masalah derang nak daftar pekerja asing derang nie..ade yang dtg jauh dari Johor, Seremban..semata-mata hal ini tapi xboleh buat jgk...xkan lah derang nak berkampung bawa kemah...jauh dohhhh...!!!

Last sekali, kami daftar dalam buku aduan tentang masalah aku@kami hadapi...kesudahan tunggu lah kerajaan war-war kan berita baru...huhu..awal tahun depan...Pekerja aku ade pasport yang telah tamat tempoh...huhu..balik dalam keadaan hujan yang lebat sekali di putrajaya

tatapan bangunan Imigresen


Ini adik aku dari Kedah...dtg bercuti sempena cuti sekolah

3 tinggal tapak tangan:

Kazman & Sue said...

Salam kenal dari kami sekeluarga....

biasalah berurusan di sana kalau lambat .... lagi pun tersaing dengan program pemutihan pulak...tumpang simpati...heeee

dwaty said...

dekat jer dngan office saya...

Mrs. Lady's Stylo said...

Khas buat PENCINTA HANDBAGS!
Koleksi yg menarik & stylo serta tips2 berguna.

Kunjungi kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

TQVM! :)

award from my frendz

award from my frendz
thank you nieyxzha