Thursday, December 8, 2011

Umur 4thn boleh masuk tadika x?...Dilema sekejap..tolong bagi pendapat

hai, selamat petang...ptg nie cuaca amat nyaman sekali kan, maklum lah baru pas hujan pulak tue...hehe..then aku pun lepas makan pulak tue...haah, apalagi....mate mcm berat jer nak angkat...hehe

aku nie masih dalam dilema....byk la jugak option, xtahu mane satu yang nak pilih...anak aku makin bertambah dari 1 ke 2, 2 ke 3 and tahun depan aku mempunyai 3 orang anak...alhamdulillah...rezeki anak ada di mana-mana kan..betul ke idak? hehehe

skrg nie, anak2 aku hantar ke taska selama hampir setahun jugak...tahu2 lah, bayaran taska utk 2 orang anak dah berapa RM kan..termasuk OT derang lg klu aku datang amik lambat sikit...hehe..maklum lah aku nie just goverment servant jer pun, gaji baru nak naek...hehehe... rasa sayang pulak bile nak pisah anak dgn kwn2 taska di sana...bagi aku taska tue ok and anak2 aku pun selesa dgn teacher2 di sana...

then, aku dapat tawaran kemasukan anak aku ke taska uitm...bayaran kira boleh lah....masih boleh ditanggung...kira dekat sikit satu kawasan tempat keje aku jugak...senang aku nak tgk and pantau2 gerak...

tahun depan ,si Abang mu'az = 4 thn, si adik Salman = 2 tahun...then my new baby = baru bulan2 lagi =)...pada mulanya aku n my hubby nak amik maid, sbb kami ade bisnes sendiri and pulang agak lewat sikit ke rumah...

tapi aku lebih prefer tentang pendidikan anak2 aku...xper aku sanggup berkorban tenaga dan masa....demi kejayaan anak2 aku dan masa depan derang...

ape pendapat korang? ade pengalaman x utk handle kes mcm aku nie?

terima kasih (^_*)

3 tinggal tapak tangan:

Izan Ishak said...

izan nak bagi pendapat pun tak reti sbb izan dok umah...so anak2 pun mmg tak hantar tadika seawal 4 thn.

tp utk abg muaz okay rasanya sbb dia dah biasa dok taska sblm ni kan. bagusnya sbb dia akan byk belajarlah kat tadika nnti berbanding kalau dok ngan maid kat umah...


salam kenal dari izan...

♥ dak pink said...

Kalau tadika tu tak pasti lah. Tapi kawan, ada je dia hantar anak dia umur 4 tahun pi smart readers.

abah khalisha said...

biasanya umur 5 thn orang hantar

award from my frendz

award from my frendz
thank you nieyxzha