Tuesday, July 9, 2013

JJCM : The Captain Steamboat & Grill, Meru klang


Ermm... JJCM lagi..hehe
Selepas shopping groceries utk ramadhan di NSK Meru
tiba2 perot aku nih terasa lapar nak makan..
Pukul 10 mlm baru nak makan..hehe
abis la diet seimbang aku yg selama nie dijaga..hihihi

Kedai makan di sini dah macam2 gaya
macam2 style jenis masakan...
asik layan ikan bakar, chinese food..
Western food, Wong solo...
tukar selera la pulak...hehe

Tekak nie dah lama tingin nak makan
ala-ala korean style..hihi
like gangnam station kerr, red Wok kerr bangi ker..hihi
tapi baek kite makan dekat2 umah jer..
dekat ckit nak balik umah..hehe

Tempat dipilih :

THE CAPTAIN Steamboat & Grill
Meru, Klang


Meh kite usha-usha sekeliling The Captain nih...

*
*

Suasana pintu masuk

Kami disambut dengan basikal tua...

Ade kereta klasik...
tak tahu aku model ape...hehehe

Ade playground untuk children...
anak2 bole maen sambil2 kite makan dgn selesa...hehe

Nie dia gerai yang menempatkan bahan2 
untuk di 'steamboat & grill' kan..hehe


Mari masuk dan kite terjah...hihi
Tak sabar dah nie...nak makan byk2 utk stok sebulan posa..
kihkihkih...makan sebelum posa..

*
*


Kambing, ayam, daging lembu....




Station Hot tea & coffee...
pelbagai jenis sos untuk dicicah...

Ade jugak station nasi and rendang..
kuih muih..xsempat nak snap...hihi..
kalut nak pilih makanan..


 Station minuman dan mentega..
mula2 aku tak tahu ape yang yellow2 tue...
rupe2nye..mentega utk dilancer di hot plate..kahkahkah
patut la ayam kambing daging aku melekat..kihkih
pestime makan grill2 korean nih..hihihi
korang jgn batak plk..sbb aku dah bagtau nih..hihi

Air sejuk : Orange sunquik
air kosong


My asben cibuk memilih makanan..
aku cam biase snap pinture..hehehe
Cukup masa utk mkn, aku pegi lah..hehe


Nie jer bahan2 nak di ngap dulu...
nie baru permulaan nak panaskan enjin perut dan mulut..hehe


Proses menunggu makanan masak...
cepat lerr...xsabar dah nie...
ade Sup dan Tomyam...


Sos-sos yang disediakan...
lada hitam, mustard, cili sos, cili yang dibuat sendiri


Aktiviti makan dah bermula...hihi
stop disini dulu...tuan tanah pun nak ngap jugak..hihihi

 Bagi aku yang pestime makan nie..
dengan perot tgh lapar
memang menarik minat aku utk makan dgn kenyang..hihi
SEDAP...tempat yang selesa..
harga MURAH..byk PILIHAN

*
*

 Masa dibuka:
6.00 ptg - 11.00 mlm

Harga :
Dewasa - RM 21.90
Kanak-kanak 7 -12 tahun - rm 9.90
below 7yrs - FREE

Direction:
Dari shah alam - meru - puncak alam
jumpa simpang 4 ,traffic light pekan meru
belok kiri and terussssss...jalan nak ke kapar
selepas lorong kopi...terus...
The Captain sebelah kanan anda tepi jalan..hehe

*
*
 Sangat puas hati...hehehe
boleh makan lagi pasni...makan sepuas2 nyer....hihi
tak sempat nak amik no tepon..sbb dah lewat
abis makan jam 11.30 mlm..amek kau nakkk..hihi

InsyaAllah..pasni aku amik n snap pic banner tepi jalan meru tue...boleh la sape2 yang nak berbuka puasa disini, boleh calling2 tuan Captain untuk booking..hehehe

Will update soon...

" SELAMAT BERPUASA "

yang ikhlas :






15 tinggal tapak tangan:

lia said...

ehhh murah la harganyer....

area umah mak saya, dari harga 19.90 da naik sampai 27.90 hu3

::puan ungu:: said...

meru kat area mana ni sis....cam menarik je.

Mila Ahmad said...

Harga boleh tahan yang penting suasana romantik

Normi Nieza said...

meriahnya makanan dia..:)

Farah Waheda Wahid said...

wah harus cuba dan pergi ni...

QA's ~ mamapapa said...

alahhhhaaaiii..mnggodanya baca entry ni tgh2 pose ni..boleh jgk klau plan nk berbuka nikan?:)

QA's ~ mamapapa said...

alahhhhaaaiii..mnggodanya baca entry ni tgh2 pose ni..boleh jgk klau plan nk berbuka nikan?:)

Anonymous said...

Salam..sebelum jalan kopi..bukan selepas..hehe

Anonymous said...

Untuk reservation The Captain Steamboat & Grill 019-2354796.. ;)

Anonymous said...

019-2354796-the captan steamboat..thankz for coming..silalah datang lagi..

Masni Syafie said...

thank you for the information given above...for those who want to come here, pls do a reservation first..
can get special service kot..hihi

Nor Azrina binti Mad Zain said...

Salam semua...

Saya Azrina (Lyn) dari The Captain Steamboat & Grill, Meru...terima kasih kepada Masni Syafie yang sudi meng 'upload' kan gambar dan sedikit sebanyak mengenai steamboat kami...untuk pertanyaan dan tempahan sila hubungi saya di no. 019-235 4796 atau layari facebook kami : The Captain Steamboat & Grill

terima kasih

Anonymous said...

mmg menarik.berdepan taman meru 4.mlm minggu ada pasar mlm

benny the jet said...

baru blik mkn td.kalo booking dpt lynan spesel.thanks utk askrim.dr alimin,jutawan muda n mamat kamdar

benny the jet said...

baru blik mkn td.kalo booking dpt lynan spesel.thanks utk askrim.dr alimin,jutawan muda n mamat kamdar

award from my frendz

award from my frendz
thank you nieyxzha