Wednesday, June 26, 2013

Laman Grill: Steak & BBQ milik Chef Zubir Masterchef



Memandangkan semalam adalah hari gaji staf gomen seperti aku...so,aktiviti bulanan bersama asben adalah mencari kedai makanan yang baru untuk diterjah...hehe..lokasi untuk bulan ini di Laman Grill milik Chef Zubir at sek13 shah alam...pestime pegi nie dan teruja...tapi malangnya xdapat jumpa dgn chef zubir...but nextime nak pegi lagi...menu2 pun lazat2 belaka...mcm kat hotel..hehe

Jom kite layan citer bergambar lah..hehe

*
*
*

firstly, duduk di kerusi yang disediakan...hehe..siap terhidang welcoming maruku on the table with the lavender flower...palsu not fresh okey..hahah


Suasana dalam Laman Grill...
sungguh indah dan cantek jika waktu malam..hehe


Certificate yang diperolehi oleh chef zubir dipamerkan


Open bar and open kitchen...
kite boleh tengok staf2 laman grill ni semuanya bz dgn keje masing2


First order, Fresh Orange...hehe..
suke picture nie...ade potensi boleh jd photograher tak?hehe


Lame ke benor nak tunggu order nih...masa nie kami pegi time lunch hour...memang ramai pun customer yang dtg...ari gaji kan..hehe..hilangkan boring,take a picture of me...jerebu kan...sentiasa ade la mask di leher..hehe


Second dish, Clam n Potato Chowder...RM 14.50
Nice...mcm mushroom soup but not a mushroom..
like masam2 masam manis..served with garlic bread yg di grill..


Tengok tue, my asben yang rasmi dulu
xsabar dia nak ngap sbb tunggu lama sgt 
aku nak snap pic sblum makan..haha..
tu yg penting as a bloggers kan..


Yeay...menu utama yang dinanti-nantikan telah tiba...
Wow..amazing...teruja sekejap..hehe
amik gambar sblum ngap lagi..hehe
sesuai dimakan utk 2 - 3 org...


Meat's Lover Combo Platter... RM 65.50


1. Sausage with black paper sauce...Nice
2. Vegetables...i like this one..sgt sedap tau
3. Meat with sweet potato + sauce....
sgt lembut meat dia...yum..yumm..


4. Meat Lasagna...sedap..
5. Garlic Bread with Meat tomato Sauce...
6. Chicken yang disalut Cornflakes...crunchy sgt..like this



7. Meat with sweet potato...meat yg cair dimulut..amazing
8. I think this is Sotong goreng kot..hehe
9. Daging hancur yg digoreng bersama rempah kari...not like this..hehe


Dengan rasminya, my asben dulu yang merasa dan memberi komen..hehe
aku dan gambar xdapat dipisahkan..hahah
pastu baru ngap dgn lahapnya..kihkihkih

FINISH dan KENYANG...
ALHAMDULILLAH rezeki dari Allah utk kami hari ini



Bergambar kenangan di depan Laman Grill...hehe
Gemuk nye saye....huhu

*
*
*
INFORMATION

Klik FACEBOOK

WEBSITE :

lokasi :
Laman Grill @ Shah Alam
G33, Blok 5, Laman Seri Business Park, Persiaran Sukan, 
Seksyen 13, 40000 Shah Alam, Malaysia

Masa :
Hours: 11.00am – 11.00pm EVERYDAY
For reservation,
call 03-5523 7386

5 bintang - Thumbs up..








9 tinggal tapak tangan:

Normi Nieza said...

sdapnya..:)

syawalsimpsons said...

boleh la gaji akan2 datang nak try kat sini pulok..macam menarik jee

Fiza Rahman said...

Sedapnya. Bley lah terjaj nnt sebab kat bangi ni baru buka.

duniafana said...

nyumnyum delicious.bka smpai kul brp

Mizz Aiza said...

wah.. sedapnya makan..

Nora Karim said...

sedapnya nampak... teringin nak pi laman grill... lebih2 lagi masa ada tunjuk dalam masterchef hari tu..

Deqla Manjew said...

assalamualaikum.. singgah bls kunjungan.. follow sini juga..

wahh byknye menu.. btw, awk x gemok pun.. ;)

fieda said...

selamat pagi..salam kenal..maaf lambat singgah sini..kfieda dh masuk dlm bloglist link blog ni..ermm..nmpk sedap jer..nyum..nyum..

Sarah Mohd Saleh said...

Kalau kat area s13 shah alam senang nak cr.nampak mcm sedap. Chef lah katekan.

award from my frendz

award from my frendz
thank you nieyxzha