Thursday, June 6, 2013

Grill Lamb chop GAINT yang segera



Selamat pagi

Pagi-pagi nie aku ade mood la plak
rajin nan berblog...belum mula wat keje lagi
jap g nak p tadah air suling..untuk makmal aku ler...
xper...that's my job..i loike..hehehe

semalam, my asben request nak makan grill lamb
masa tue singgah di pasaraya Gaint, terpandang lamb freeze
so,aku cakap la...
" mane nak sempat grill, nak merinate satu hal, take time semalaman...alang2 nak makan,biarlah sedap cikit kan..." hehehe

okeylah, aku beli lamb BBQ yang dah merinate di Gaint
2 ketul dgn rege rm 10.40...jika beli yang belum masak
boleh jimat,ade 5 keping...
tapi xperlah sebab nak mkn mlm tu jgk kan..BELIlah

aku grill lamb bbq nih dalam piuk panggang serbaguna 
jenama HAPPY CALL...cepat dan mudah..hehe
sesuai la dgn aku yang suka nak cepat jer..haha

Sumber : Dari Abg Google
*
*
*
*
*
selepas setengah jam kemudian, siaplah makan malam kami
ala-ala western bagai..hehehe.
cuma xde candle light jer..haha

Abaikan tangan di sebelah yer...hahaha...tgn baru lepas masak
hehehe..comot lagi


Siap terhidang...di atas meja bersama fries yang siap di goreng
xsempat nak snap..
di makan bersama sos lada hitam dari Sarawak..

emm...okey okey la..jika beli n makan dah siap
rasa nya sedap lagi aku merinate sendiri...hahaha

Korang suka grill lamb chop x?

cer komen cikit...thank you (",)







9 tinggal tapak tangan:

Aidanisme said...

sedapnyeeeee.... nak jugakkk

syawalsimpsons said...

alahai sedap la pulok ni

:: Mrs.Eady :: said...

wahhh nak kene beli nie!

Mally said...

Hai salam berkenalan...
Thanx sbb sudi follow blog sy...
Best jugak kan klu masak yg ready made ni...
Nak try beli jugak sbb hubby i penggemar tegar kambing!!!!!

Afne said...

salam. balas ziarah & follow.

untung ada pemanggang ajaib. nk kena beli gak ni hehe

Rasp said...

as salam....
& salam perkenalan...
thx singgah kat blog i...

sedap tu lamb chop...
tapi lum pernah beli yg ready made camni...
leh ler try one day nanti...

mama maman aka yana said...

kita kureng suka lamb.. suka ayam jew.. hehehe

Zura@Iwan said...

Assalam..
thks follow kita yer..

cute orgnya...dh ada bb dua psg lg..:)

lamb chop tk penah buat lg la..huhu..nk beli pemanggang ajaib ni, risau takut nnti waste je tak pakai..haha

lizz said...

ermmm sedapnyer...telio...

award from my frendz

award from my frendz
thank you nieyxzha