Wednesday, August 24, 2011

Jauh aku menapak hingga ke sini


hai u olls...selamat pagi... senyummm.. =) syukur alhamdulillah kepada Allah SWT kerana aku dapat kembali aktif berblog semula..aku rasa hampir 3 minggu kot semenjak aku disahkan mengandung...sekarang usia kandungan aku dah mencecah usia 3bulan. Cepatkan masa...Tup!!Tup!! dah nak bersalin...huhu..bile pkir nak bersalin jer,kecut perot kejap walaupun dah ade pengalaman 2 kali..hehe..

Baru2 nie, aku family n abg ipar family teringin nak makan nasi arab...i like!! =) diorang bagi idea last minit, jadi mcm nie laa..Cari restoran kat area shah Alam dulu..pegi Nasi Arab Sahara, PENUH!! pegi nasi Arab ZAM ZAM.. PENUH jugak!! pegi pulak D'Arab Cafe di Masjid Negeri S.Alam..PENUH jugak...huhu.. so berbuka la kejap tepi tangga Masjid. Masa tue dah azan dah. Kami berbuka dengan air mineral n buah2 yang dijual kat situ. Aku sempat berbuka dengan air n buah mangga..sedappp..hehe =)

lepas solat maghrib, kul 8...kami terus gerak ke Cyberjaya. Nak makan nasi arab yang sedap di Restoran Saba', Cyberjaya...Fuhh..jauh betulll...mau perot masuk angin nih...Sampai kat sana pun dah pukul 9mlm..masih ramai lagi orang yang tengah makan...Naseb baik ade tempat kosong lagi..Memang betul, nasi arab Saba' memang SEDAPpp..!!! memang berbaloi2 la pegi jauh makan sedap..haha..maaf ler, pic xsnap sbb masa nih xder mood nak blog, so xder bahan bukti..hehe

Selepas dah kenyang perot bagai, aku pun menziarah la putrajaya. Dah alang2 dah lalu kat sana. Scenery putrajaya waktu malam memang cantik...Tambah2 kat jambatan tuh, fuhyooo!! dah ader color warna pelangi...yang nie pun xsnap pic gak..huhu..tapi memang cantik bangat. Tak tahu pulak jambatan tue dah berwarna cahaya lampu..hehe..siap lepak2 kat tepi bridge tue lagi..hehe

Menuju pulak ke Masjid bukan Masjid Besi tau..aku p la kat sana, sebab belum solat Isyak' lagi kan...yang nie aku ader bahan bukti..tiba-tiba jer hati tergerak nak amik gambar nie..hehe


kesimpulan nya, aku sampai umah kul 1 pagi gara-gara nak makan nasi arab yang sedapp..!! berbaloi2 x? hehe. (*_*)v

2 tinggal tapak tangan:

umie said...

pernah makan kat saba'..kat bawah masjid putrajaya tu pun ada gak d'arab cafe..

ZaNa aDieyZa said...

zana xpernah makan dekat saba' tu.. dr dulu nak gie, tp x gie2 jugak.. hihihi..

award from my frendz

award from my frendz
thank you nieyxzha