Tuesday, August 23, 2011

Nak sampul duit raya...huhu..mane nak cari skrg nie?

alahai....seronoknyer nak raya
sana raya, sini raya
semua crita pasal raya..hehehe
puasa belum habis lagi nih...

Pasti semua orang dah pikir pasal nak raya, persiapan raya, nak mengemas rumah, packing barang2 raya nak bawa balik kampung.... Xsabarnya nak tunggu masa itu nak tiba..hehe

pasti semua orang yang dah berkeluarga, mesti kena bagi duit raya kan..hehe..korang mesti dah buat pertukaran wang kertas di bank2 di luar sana... Pasti dapat sampul raya kan...huhuhu...

Aku sedih, my hubby aku suroh pekerja dia pegi tukarkan...confirm xdapat sampul raya.. kelmarin kami ade wat pertukaran wang, tapi seben aku xtunjuk sampul duit raya pun..huhuhu...sedes nya hati aku... Kena la beli kat bazar2 luar sana.. Kalau bole, aku nak yang special edition.. Tiap2 tahun buat keluaran baru..

Tahun nie, tempat keje aku xbagi sampul raya... (UITM)...mybe budget dah abis kot...nak kurang n jimatkan budget... kad raya aku dapat ler dari pihak majikan aku... Tahun2 lepas dapat sampul duit raya, tahun nie jer idak..huhu..

terbalik la pulak...hehehe

yang pasti, aku tak ader sampul duit raya..huhu..

So, xpayah bagi duit raya ler sbb xder sampul duit raya...hehehe

10 tinggal tapak tangan:

watyz said...

dh 2 thn xde sampul. bg gitu jer duit2 nye... :)

Huda said...

hai, salam kenal.
cuba mintak kad bank2 ke, kat mall pun kadang2 free sampul duit raya kan :)

PUtRi said...

kalau beli 10 sampul-RM 1. Kira 1 sampul tu 10 sen.jadi duit raya bebudak tahun ni kena bagi 90 sen saja..huhuhuhu..saya pun tengah pening nak cari sampul duit raya..kalau nak beli rasa membazir pulak

♥cikmOt♥ said...

lor, naper tak cakap...kita ada banyak...tapi masa dah suntuk...camner nak kasi ek???

rara pinkmafia said...

xpe xpe,saye nk duet je,tak nk sampul.

lieyalatif said...

lieya pun kumpul dari hasil soping2....boleh laaa....pastu tahun lepas punye ade lagi ...so gune jek yg tu hahaahah..jimat pun jimat ....

abah khalisha said...

Ada byk tapi kt kedai..hehehe..company abah tiap-tiap tahun Dato MD bg kain pelekat, kurma, kad raya dan Sampul duit raya..
Anak yang paling kedekut

nazirah said...

nak smpul duet raya
aish kte ada tp cmne nak kasik huhu
neway.. cube beli barang kta mane2
kot2 dpt ke smpul raya percuma ;)

ajumohit said...

kt bank2 biasa mmg bg klu kita tukar duit, opis saya bg 3 peket sampul raya, yg lain2 tahun lepas punya pon ade hihihi

sha a.s said...

xpe, xde sampul raya pn xpe, janji duit raya utk sha ade...ehehhe

award from my frendz

award from my frendz
thank you nieyxzha