Thursday, September 8, 2011

Nilai Hantaran Kahwin Mengikut Harga Purata Terkini dan Status Pelajaran di Seluruh Malaysia


salam syawal =)

ape khabar semua? masih dalam mood rayer lagi ker...mesti la masih kan..seperti aku jugak...hahaha.. Eyerla bile blogwalking, sana sini crita bab raya..Aku pun nak crita jugak tapi tangguh jap ler... Aku rasa macam berminat nak kongsi dengan korang tentang isu semasa pengetahuan..Tiba2 terjumpa...

Ape komen korang tentang isu nih?
rasa berbaloi2 tak kalau kita ikut tetapan nie?


Nilai Hantaran Kahwin Mengikut Harga Purata Terkini dan Status Pelajaran di Seluruh Malaysia:-

UPSR, PMR/SRP : RM1,000 - RM3,000
SPM : RM3,000 - RM8,000
STPM/DIPLOMA : RM8,000 - RM12,000
DEGREE : RM12,000 - RM15,000
2ND DEGREE/MASTER : RM15,000 - RM20,000
PHD : RM20,000 - RM30,000

biler aku baca tahu nie, uiii....boleh tahan gak mahal nyer...mungkin ikut pada kemampuan dan nilai harga barangan masa kini kan...eyerla, sekarang kos hidup dah tinggi, kos sara hidup pun tinggi jugak...tapi kalau nak diikutkan pun logik jugak..

Tapi, aku dolu2 pun nak hampir jugak...haha..masa tue harga barang baru nak naik...naseb baik aku xnaik kan harga hantaran aku..haha..kalau x, alamatnya sampai sekarang la aku xkawin atau kawin lambat..hahaha

Lelaki di luar sana, ade brani ker nak masuk minang anak dara orang nie?hehehe...Zaman sekarang kaum hawa dah makin bijak n pandai... =) lelaki pun jugak...hehe...

tepuk dada, tanya selera....kemampuan pada diri sendiri kan.. (^_*)v

4 tinggal tapak tangan:

mizzkechique said...

amboi, mahalnya.. berbela ribu.. mcm nk jual anak je..

cik fadh said...

bulat bijik mata orang lelaki kalo tgok ni . ayat dorg pown mst same cm MK "mcm nk jual anak je" hehe...

pade cik fadh, ikut kemampuan kiter bersama . lepas kawen pown nk kene fikir jugak kan..kasihanilah bakal suami kiter tu..

Citrus Azwa said...

wuihhhh...dasyatttnya...gila lah..klau mcm tu rate saya yg rm12k tu la...tp hantaran sya dh letak xsmpai itu pn..apa2 pn sy xkn ikut nilai di tas..haha...cekik bakal laki saya ja..ahhaha

Sarah Mohd Saleh said...

bersesuaian lah tuh dengan tahap kepintaran die.heheh

award from my frendz

award from my frendz
thank you nieyxzha