Wednesday, September 7, 2011

Tiba-tiba aku kena penyakit yang tak disangka2kan

Assalamualaikum wbt 

" SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI"

" MAAF ZAHIR DAN BATIN "

Masih belum terlambat lagi kan utk aku wish pada korang...hehe..nak wat kad raya, aku xpandai... Nak bermadah, aku tahu madah berhelah jer...hehehe

Nie, aku nak menceritakan @ berkongsi penyakit aku nie...bukan la teruk sangat pun, tapi bagi aku agak teruk jugak...huhuhu... Gara-gara tak nak pegi check-up pregnant sebelum raya..hehe..takot kena amik darah dalam bulan posa, terbantut la mood nak raya aku nanti..hehe

Kan aku ada crita pada korang, aku ada crita ker? hohoho...lalala...hehe...dalam bulan puasa, aku sering sakit perut di ulu hati, berangin jer perot aku, sakit pinggang, sakit belakang...Pastu sering muntah2...makan sikit, rasa macam nak muntah jer....huhuhu...Gosok gigi awal pagi, muntah2...huhu

cerita la kat doctor tentang masalah aku nih...Jawapan nya :

Aku : " kenapa yer doc, selama 2 kali saya pregnant, xpernah pun jadi cam nie. Adakah ini penyakit mengandung ker doc? "
Doktor : " Ohh...awak kena gastrik nie... "
Aku : " Hah!!! Gastrik??!! Saya xder pun penyakit tue sebelum nie. Teruk ker doc? "
Doktor : " Tak der teruk sangat. Cuma gastrik angin jer. Awak cuma makan kerap tapi dalam kuantiti yang sikit. Tue la, doc suroh dtg sebelum raya, xnak.. =) "
Aku : hehehe...takot kena amik darah la doc..hehe

Itulah kisah aku...hehe..

Dengar jer gastrik, macam nak pengsan sekejap..huhu..aku tengok kawan2 aku kena gastrik macam teruk jer...

Korang ader pengalaman tak macam aku? Meh la kongsi bersama-sama... (^_^)

p/s : Pasni aku kongsi pic baby dalam perot pulak...hehe

6 tinggal tapak tangan:

kutoOobambOo / ericoanaci said...

tak per tak teruk snagat.. byk2 berdoa..

♥cikmOt♥ said...

tak pernah ada gastrik...so tak tau camner..

fazilzura said...

normal ler kalau ngndung kdng2 mmg senak kt ulu hati tu ...

zr mmg ado sakit gastrik , tp syukur lepas kawin ado anak x kene teruk sgt , kalau x ...sure berumah kt hosp jek


*** salam kenalan dr fazilzurakil

rara pinkmafia said...

rara pon tibe kena gastrik sis masa bulan puasa ritu.

syariza09 said...

mmg ada gastrik pon..ujung2 posa & lps raya ni makin kerap kena gastrik..bila dh kena, dh x leh nk wat keje...skrg ni mmg stanby ubt govicon lam beg

NM02 said...

gastrik kalu teruk bahaya tahu

adik saya sampai merangkak minta bantuan

award from my frendz

award from my frendz
thank you nieyxzha