Monday, July 11, 2011

Bawa diri ke puncak awan kabus bersama keluarga

Aduhai...tersangat la boring di kala waktu ini. Bukan aku xder kerjaan, tapi melambak giler atas meja, bawah meja, tepi meja and dalam laci meja...tersangat la sakit mata aku menengok nyer.. Nasib baik aku xupload pic korang tengok. Aku takot korang nanti terpaksa pergi ke klinik amik ubat sakit mata...hahaha ~~~

Lepas makan Mcd dari sek7 tue menggunakan kupon, memang berbaloi2 hingga aku tertangkap tido lentok atas meja selama 1/2 jam lamer nye..hingga aku terpaksa menghasilkan angin kekenyangan yang amat luar biasa...hahaha~~~apekah itu?? (^_^)v sendawa kenyang ler...bukan tuttut tau...hehe

Hari Sabtu lepas, semasa semua orang sibuk tentang BERSIH, aku melarikan diri dari kejadian dan aku n family bawa diri ke Genting Highlands.. Melupakan perkara2 ancaman di bawah sana...bawa diri ke puncak awan kabus yang tebal...Besttt..!!!


marilah kite layan cerita gambar...senang aku nak bercerita dengan bantuan diberi..kihkihkih


kami sekuarge baru tiba di genting jam 4ptg...lewat kan..hehe..kitorang lalu kot batang kali jauh sikit dari elak jem yang teruk..pastu makan di bandar, best nasi ayam dia..xbyk sgt aku snap pic coz anak kecik aku tengah tido..huhuhu


kami naik skyway awana...banyak pelancong dari luar yang ke genting...orang malaysia xramai. kot derang pegi pesta bunga kot atau duk rumah jer... kami kena baratur panjang hampir 1jam berdiri untuk naik skyway nie..duk rumah kan bole tido..hehe


dalam gondola...anak2 pandang ke bawah jer, yang si adik tengok jer,dia xtahu ape2 lagi. yang si abang dah tahu, takut la sikit, tapi lastly dia okey dah...ibu dan ayah jer faham bahasa...kihkihkih


 Kenapa abang Mu'az? bulat nyer mata abang...

Aktiviti pertama: Muaz naik kereta budak yang panjang2 tue
pastu naik kuda pusing. xsempat nak amik pic, coz aku dukung Salman tengah tido..yang penting abang Muaz suke gembira..kitorang amik game indoor jer..untuk ank2 jer.suke tengok anak2 happy


naik wheel pusing...Peace ayahhh...!!!


Inilah gelagat abang biler disuroh berposing...macam2 gaya n ragam dia


dalam kereta ulat...bestnye kereta nie, boleh bawa berpusing2 round genting..fuuhhh...sejuk..!! kabus tebal la jugak..abang suke tengok game outdoor...nextime kite pegi sana, bawa orang yang bole jaga budak2 ini..hehe..ibu ayah nak maen pulak..hehe
 bagaikan dalam penjara..haha..


tengok, tebalkan kabus di luar sana...kalau korang kat bawah sana, mesti la kate awan kan..sebab tue aku pegi bercuti di atas awan...hahaha~~


okey, dah abis bergambar..malas nak snap pic byk2 coz bukan dslr pun..hehe.
kitorang gerak balik KL kul 8mlm naik skyway...First time turun skyway waktu malam..nasib baik ank2 aku okey..best jugak wktu malam..bole dengar unggas di sana sini..

kitorang stay nite kat KL di Jalan Bukit Bintang...memang besttt..asik duk lalu jer kat situ,akhirnyer dapat tido di Bukit Bintang and makan western di Kampung Baru..Fuhhh!!! best.....

nantikan next eposide (*_^)v

11 tinggal tapak tangan:

H.J said...

kiutnya abg mazlan..heee

LuN@_aiDi said...

teballnyer kabus! btw musti best jalan2^____^
kiWi ohh Kiwi!!!

dwaty said...

tebalnya kabus... teringat first time p genting... time tu hujan... giller tebal kabus + sejukkkkkk... tapi yang sedih... of course tak dapat main... huhuhu..

tiefazatie said...

wah..bestnya!lama dh x gi sana nie..hihi

btw kalu sis sudi tlg komen eh

http://tiefazatie.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

tq sis..=)

Nur Hawa Mohd Zin said...

best kan genting...:)

belog|amiyo said...

bahagianya keluarga akak. :)
mesti best kan travel dengan family. hehe.

yatie Awang said...

wah!!!bestkan jalan2 ngan keluarga

sha a.s said...

akak comel, bestnye g gengting! kali terakhir sha g ialah tahun lepas...lepas2 kawen jugak...ehehe

msredcheesecake said...

Cik masni,
Lama saya tak ke gh. Teringin nak gi....naik roller coaster...

kak ina kl said...

semua takut nak ke bandar..jadi larikan diri ke tempat lain kan.

iza said...

Assalam..
Belum pernah sampai ke Genting, sekadar jejak Cameron je beberapa kali..
Best jgk tgk kat situ..

award from my frendz

award from my frendz
thank you nieyxzha