Monday, July 11, 2011

Ini jer yang mampu dibuat...huhu

hai.. sambungan dari cerita INI..

selepas aku memBERSIHkan rumah aku terdahulu, aku pun terus ke tempat keje.. Petang tue sangat la hujan lebat. Motip aku balik rumah tengahari sebab ade orang Terengganu nak melawat sambil mkn angin kat umah aku nie..huhu.. ramai betul hampir 20 orang untuk memuatkan rumah aku yang kecik nih...

Bermula jam 1.00 petang hari jumaat 8hb... Cuaca nampak mendung jer.. Keluar terus ker Gaint Sek7 Shah Alam untuk membeli barang dapur..maklum lah aku nie bukan jenis masak yang tegar. Kalau setakat nak isi perot anak laki kat rumah, boleh ler...hehehe..bukan pemalas, tapi xder masa nak buat n masak yang sedap2 time keje ler..hehe

balik umah, Bersih kan umah dulu, pastu mengemop n mengemas ape yang patut jer.. Then aku pun menyiapkan bahan2 untuk tetamu yang datang ke rumah aku malam tue...Bukan ape, xder penat n kalut2 nak menyediakan bahan2 biler aku balik umah nti...huhuhu..

inilah hasil masakan aku yang xseberapa ler...hehehe.. selamat menjamu mate yer...Perot dah lapar nih..biler nak mamam...Laporrr.....!!!

tgk gmbar kat bawah...hehe (*_^)



pinggan mangkuk, cawan gelas siap di basuh dan disusun..


Samosa Otak-otak yang frozen senang nak goreng..hehe..ader yang terhangit sikit..hehe.. gara2 anak kecik aku tue merayap merangkak ke dapur hilang kawalan dari si ayah..haha


Mini Hotdog 


Spegeti yang dah lame aku simpan utk stok incase ade tetamu tiba2 datang berkunjung ke rumah aku..senang n cepat nak masak, sedap dimakan...haha


ini la kuah Spegeti original ala melayu..hehe... seben aku cakap, xpuas makan, sbb kuah nyer xcukup..huhuhu..ksian my love aku dapat merasa sikit... rupa2 nyer istri dia nih pandai masak jugak..hahaha..padahal benda masak sonang jer..kuhkihkih


Terliur pulak tenok nih...laporrr..!!! Jom Kuar makan.. terasa nak makan spegeti ler...

Jom Makan (*_^)v


6 tinggal tapak tangan:

Nur Hawa Mohd Zin said...

itu je akak cakap? banyak lah tu...

RerameUngu said...

bagi la resipi kuah spageti melayu tu kak...kot2 sy bleh buat nnt kan..suka gak mkn spegeti ni..heheh

sha a.s said...

sedapnye tgk kuah spaghetti tu!

Opah Kentang said...

wahh..sedapnyer... opah blas singah :)

juliaakmal said...

mcm spageti bandong jer...hehe..menyelerakan....

ainaa said...

samosa sedap ! dah lame tak makn..

award from my frendz

award from my frendz
thank you nieyxzha