Thursday, June 23, 2011

Aku nak bagitahu ade kajadian yang berlaku malam tadi kat taman aku...takotttt...!!!!

Takot kan bile terdengar bunyi yang menakotkan… Jadi pulak time waktu siang not malam... Bukan jumpa dengan hantu pun.. siang2 mane ade hantu, manusia jadi hantu ade la…hehehe

Petang semalam, aku balik dari keje… cehhh…macam nak nulis karangan plak..hehe.. ade jiran sebelah selang 3 buah dari umah aku tue.. dengar2 bunyi bising… aku ingatkan mereka ade gaduh2 ker.. okey ler, aku n my love pun masuk umah seperti xde ape2 yang berlaku..

Pastu, terjadilah satu cerita dari seben aku, katenye ade kete polis dia luar rumah.. then ramai plak yang menunggu di luar sana.. seben aku mula2 nak amik pot jgk nak d nanya pasaipa ka.. pas2 tu pas kul 11 xp nanya lagi.. apelagi dengan kuasa perempuan yang nak ingin tahu, aku suruh seben aku p jgk.. sebabnyer masa aku intai di balik tabir, ramai org yang masih menunggu di tepi jalan luar rumah

Seben aku p ler Tanya n berborak2.. then dia masuk umah hamper sejam nak mengorek rahsia..macam nak bergosip2 plak..hehe.. kejadian yang berlaku di luar rumah aku dari petang tadi adelah 3 buah rumah telah dimasuki pencuri abis barang2 dalam rumah dikautnyer…huhu ksian kan.. TV 45”, laptop, duit, barang kemas, brg2 yang berharga ler dicapai dek akalnye..huhu

Korang tahu x, cmner depa tue mencuri? Melalui rumah tepi, rumah tue kosong belum diduduki oleh tuan rumah lagi, depa umpil tiingkap n grill belakang.. then pegi kat sebelah rumah, umpil grill tingkap lagi..then p sebelah rumah lagi wat teknik yang sama…huhuhu.. kalau nak curi semua bole buat… boleh diangkatnyer tv yang besar tue…uiisshhh…!! Dasyat kan

Aku berdoa, xder ape2 yang terjadi kat barangan rumah aku… ini jer yang ade… (^_^) barang jgk kan..hehe



Pendekatan yang kami amik adelah, upah guard taman untuk jaga taman perumahan pada waktu siang..

p/s : Jiran rumah sebelah aku jarang ade, then aku terlupa brg kemas aku terletak kat rak buku tingkat bawah rumah aku…huhu… RM 4k okey..huhu.. risoo tul ler

3 tinggal tapak tangan:

cikmOt said...

bak sini add umah...nak pa mik barangn kemas tu...huhuhu

syariza09 said...

wohhh...bahaya tu. jgn letak kt situ lg, kalo banyak2 tu elok simpan kt peti bank

Masni Syafie said...

cikmot : xboleh ler, itu jer barangan yg berharga untuk diri i tau. sbb tue i xletak rak buku i kat pic tue..uhuhu

syariza : tue la, dah teringat td tapi time tu odw dah ke keje..huhuhu

award from my frendz

award from my frendz
thank you nieyxzha