Thursday, June 2, 2011

Wahai anak2 ku, maafkan ibu. Ini semua untuk kebaikan anak2 ibu jgk..huhu (nanges)

hehehe...entry sentap jiwa ibu sekejap..hehe.

Terasa diri ini bersalah. Jangan riso, sajeje je nak gempak sikit. korang terharu x? sebagai ibu, mesti ade terasa skit kann..dont wory, aku seorang ibu yang terbaik bg anak2ku and sentiasa akan memilih yang terbaik utk pewaris aku..hehe

Aku ade borak2 gn member aku nie. Dia baru pegi pasaraya Maidin. Aku nie bukan jenis selalu pegi Maidin pun. Tempat shopping kami selalunye pegi pasaraya Gaint Sek13 n Gaint Meru. So, anak2 ku semua brand Gaint..hehe.xder cop Gaint okey kat badan..hehe.. Ntah ape2

Member aku nie ader terlihat susu jenama Ilham. Aku pun baru terdengar je. padahal susu tue dah launching hujung tahun 2010. Aku nak wat penghijrahan dari

Susu Dutchlady 1 2 3 perisa madu

ke

Susu Ilham la pulak

Aku tengok memang susu nie terbaik, buatan Malaysia n mengamalkan IMP ( Islamic Manufacturing Practise ). Aku rasa nie yang terbaik utk anak2 ibu...untuk genarasi akan datang..

Korang bole baca info Susu Ilham di http://ilham4u.com

Sedikit info tentang susu Ilham :

Proses Penyediaan Susu Ilham


Proses penyediaan Susu Penuh Krim Ilham memastikan kualiti, efikasi dan keselamatan produk terjamin. Penyediaan produk berasaskan IMP adalah perlu bagi memenuhi tuntutan Allah dan Rasul iaitu Halallan Thoyyiba.  
Proses pengilangan ini bermula daripada

1. Pembinaan kilang & bahan :
Susunan dalam kilang mengikut syariat.
Tidak ada muzik
Ada Nur bacaan Al-Quran
Sumber bahan-bahan mentah hendaklah yang halal dan mendapat pengesahan dari pihak berkuasa dan dari Unit Audit Syariah Dalaman.
Peralatan dan bahan mentah mestilah dibersihkan mengikut piawaian syariah.
2. Pengambilan kakitangan
Beragama islam
Berpengetahuan mengenaiair mutlak dan air mustakmal
Mampu membaca Al-Quran
Mengikuti kuliah kefahaman tentang IMP, GMP & HACCP (Eropah).
Mengikuti kuliah kefahaman agama pada keseluruhan pengurusan dan pekerja 3 kali seminggu.
3. Semasa proses penyediaan susu
Kakitangan sentiasa ada air wudhu.
Memulakan setiap kerja dengan Bismillah dan doa-doa khusus dan sentiasa berzikir dan selawat sehingga ke proses pembungkusan
Tidak bercampur antara kakitangan lelaki dan perempuan
Kakitangan perempuan yang haid di pindahkan buat sementara waktu ke bahagian lain.
4. Ramuan Susu Ilham
Rumusan Bayi (1-3 tahun) : Susu penuh krim, kalsium, DHA, AHA, L-Lysine, Kurma, Kismis dan Badam
4-7 tahun : Susu penuh krim, kalsium, DHA, AHA, Gingko Bibola, Maca, L-Lysine, Kurma, badam dan perisa
Kalau korang nak tahu lebih lanjut tentang penyediaan susu ilham bole search DI SINI




5 tinggal tapak tangan:

cikmOt said...

eh pes time dengo susu ilham...

owhh selalu suping giant sek 13...rindunya kat giant tu...dulu keje cashier kat sana...hehehe

sarah-najwan said...

akak pestime dgr nih susu ini..
nati nk terjah link dia..

btw..tq deh..

Lia said...

tq akak for sharing.. nak terjah link tu..

ct shah said...

tak pernah dgr nama susu ni.first time.kalau kat tesco ada jual tak?sebb kitorg biasa shopping kat tesco.:-)

Masni Syafie said...

terima kasih kerana memberi renspon yang baik..hehe.. macam jurujual la plk..hehe..

sy pun festime dgr. terus wat entry n search. baguskan susu tue. Kite cuba memberi makanan yang teebaik utk ank2 kite..hee..berkorban wang ringgit pun sanggup walaupun mahal sikit.

Kat tesco, xpasti la plk. sbb sy bukan pengedar.. =) hehe.

stakat yg tahu, kat maidin ler..

award from my frendz

award from my frendz
thank you nieyxzha