Saturday, April 16, 2011

arini aku masak..paksa rela. tak tahu jadi ape

selamat sore ( tengahari kot)
atau pun dah ptg kot...hehehe
*
*
utk mengetahuan korang,
aku kena masak lunch arini
mak aku xder di rumah, dh pulang ke johor..
(abg tersyg plk kuar main bola ade tournament di bangi)
aku xtahu ape nak masak 
sebulan sekali baru nak jengah dapur..hehehe
aku nie bkn kaki masak, mamam bole la..hahaha
*
*
actually, aku buka peti ais kat umah 
(mak aku benarnye, masak n guna dapur mak aku...)
aku tgk la ape isi kandungan yg ade dlm peti tue
setelah di korek, di alih, kluarkan kan ape yg ade
*
*
daging,(aku nie dah ler xreti nk msk daging)
syur sawi kontot, lobak merah, bwg besar,puteh,
halia, serai...pastu aku g kedai beli la ikan...rs cam cikit jer
ermmm..ape menu yg aku nak masak nie...huhuhu
*
*
*
masak punya la masak..toang tang..tong tang kat dapur sorang2
ermm..ari pun hujan jer ptg gini
inilah jadinyer... akhirnye misi ari minggu aku selesai..
dgn jayanya.. bole dpt trofi x?hehe
*
*
hehehe..aku bersama periuk belanga
1) daging masak hitam... kot
2) sayur sawi ala2 cina
3) ikan goreng
*
*
*
selamat menjamu selera

7 tinggal tapak tangan:

ummiross said...

sedap jugak nampak lauk pauk tu wlaupun dalam paksa rela...

arina soberi said...

hhahahha.. mkanan harian di kedah 2,hehehhe.. stndart =)

kaydis said...

okla tu pn masni.janji ade rupe ngn rasa.hehehe

nik rosmawati said...

pasksa rela pun ade bbrp gak laukkan.
rajin gak tu

p/s :sy akak nik rosmaliza..hehe

ieda said...

sedap lah tuu ... simple janji anak2 suke :))

Masni Syafie said...

ummiros : hehe..erm boleh tahan la jgk

arina : tuela, tapi dah lupe resepinye..

kaydis : ade rupe n rsa bole tahan jgk..hahaha..(bole jg chef ker?

nik ros : ooohh..patutla rupe nak sama

kak ieda : anak2 xmkn pun kak..sayur bole ler..xpedas

AnaLyana said...

salam masni. nice to meet you. terima kasih kerana follow blog saya..:)

award from my frendz

award from my frendz
thank you nieyxzha